RTL Nieuws: 5 vragen aan Daniel Radcliffe - Daniel J Radcliffe Holland

Archive

RTL Nieuws: 5 vragen aan Daniel Radcliffe

RTL Nieuws heeft een korte interview met Daniel gepubliceerd waarin ze hem 5 vragen stellen i.v.m. Kill Your Darlings.

De Beats willen een revolutie beginnen en slagen daar uiteindelijk ook in. Denk je dat zoiets nu ook nog mogelijk zou zijn?
Volgens mij is het tegenwoordig moeilijk om een nieuwe beweging te beginnen. Een tegencultuur kan zich niet makkelijk meer ontwikkelen, want zodra een ondergronds fenomeen ook maar een heel klein beetje succes heeft, is het plots overal. Dan lopen alle sociale media ervan over. Geheimen kunnen er niet meer zijn, niks kan meer lang klein blijven. Daardoor wordt alles meteen mainstream.

Heeft de huidige jonge generatie sowieso nog wel iets om tegen in opstand te komen?
Er is ook nu nog van alles waar we tegen kunnen rebelleren. Hypocrisie en racisme zijn voor mijn gevoel juist weer aan het toenemen. Maar in Engeland heb ik het idee dat mensen het opgegeven hebben, dat niemand meer het idee heeft dat het nog wezenlijk verschil maakt op welke partij je stemt. Er is een soort apathie ontstaan. Jonge mensen zijn niet boos genoeg meer. De meesten hebben het gewoon te druk met Facebook. Internet is zowel goed als slecht voor revoluties.

In deze film is te zien hoe Allen Ginsberg zichzelf ontplooit tijdens zijn studie. Is dat iets wat jij gemist hebt in je jeugd?
Doordat ik al vanaf mijn elfde in de spotlights sta, heb ik inderdaad niet in alle rust mezelf kunnen ontwikkelen, maar ik heb niet het idee dat ik daardoor iets misgelopen ben. Die zelfontdekking is er op een andere manier gekomen. Ik heb ook niet het idee dat ik iets gemist heb in het proces van volwassen worden door niet naar een universiteit te gaan. Ik denk juist dat ik zelfs een tikje sneller ben opgegroeid. Ik wist aan het eind van mijn tienerjaren precies wat ik wilde; namelijk doorgaan met acteren.

Maar daarbij geen rust en ruimte dus om in privésfeer te leren van fouten, of je een keer ongegeneerd te misdragen, want de media duiken er meteen bovenop. Lees je al die roddelberichten over jezelf?
Ik ga er zeker niet naar op zoek, maar soms glipt er iets doorheen. Dan krijg ik een berichtje van vrienden die het goed bedoelen en die me dan vertellen waar ze me in hebben zien staan, maar ik hoef het eigenlijk niet te weten. Het irriteert me natuurlijk als dingen over me geschreven worden die simpelweg niet waar zijn. Maar het is wat het is. Je doet er niet zoveel aan. Het vreemdste wat ik ooit las was dat ik een groot bronzen beeld van mezelf had laten maken om dat vervolgens in mijn huis neer te zetten.

Je personage is verknocht aan poëzie en groeit uit tot een groot dichter. Hoe zit het met jouw schrijfkunsten?
Van mijn zestiende tot mijn achttiende heb ik zelf ook veel poëzie geschreven. Ik was behoorlijk productief. In die twee jaar tijd heb ik zo’n zeventig gedichten geschreven, maar slechts vijf daarvan zijn de moeite waard. Een paar van mijn gedichten zijn ook gepubliceerd, onder een andere naam. Maar ik kijk er nu op terug en vraag me af waarom ik dat gedaan heb, want zo goed zijn ze dus niet. Maar die houding dien je ook wel een beetje te hebben volgens mij, dat je terugkijkt op je werk en je afvraagt waar je nou eigenlijk precies mee bezig was.

bron: rtlnieuws.nl

No comments:

Post a Comment

Rude or hate comments will be deleted. Same for commercial links.