HLN interview met Daniel Radcliffe - Daniel J Radcliffe Holland

Archive

HLN interview met Daniel Radcliffe

Het Laatste Nieuws (HLN) uit België heeft het interview met Daniel van Kristien Morato gepubliceerd (met een foto van de Now You See Me 2 persconferentie in New York). Interview link was al gedeeld op Facebook, maar heb het ook nog maar hier toegevoegd. Now You See Me 2 draait vanaf 27 juli in de Belgische bioscoopzalen.


“Van de tovenaarskunsten in Harry Potter tot de trucs in ‘Now You See Me 2’: je lijkt maar niet genoeg te krijgen van magie.”
Radcliffe: “Ik ben nog steeds even gefascineerd door magie dan toen ik als 12-jarig jochie aan Harry Potter begon! (lacht) Ik vind het juist leuk wanneer ik weet dat ik voor de gek gehouden word, dat hoort nu eenmaal bij de kunst van magie. Ik leerde een heleboel illusionisten kennen tijdens de opnames van ‘Harry Potter’, die mij op de set altijd de leukste trucjes verklapten. Dat de verrassing er dan een beetje van af is, vind ik helemaal niet erg.”

“Heb je nog contact met je tegenspelers uit Harry Potter?”
Radcliffe: “Ik heb Rupert (Grint) eind vorig jaar voor de laatste keer gezien, maar daarvoor hadden we elkaar al een hele tijd niet meer gesproken. Rupert en ik zijn heel slechte sms-ers! (lacht) Wanneer we er dan uiteindelijk toch in slagen om af te spreken, dan is het wel altijd heel fijn om bij te praten.”

“Je houdt er in ‘Now You See Me 2’ een interessante relatie op na met je vader. Hoe zou je de band met je echte vader beschrijven?”
Radcliffe: ”... die is veel beter dan de band tussen mijn personage en zijn vader! (lacht) Mijn vader speelt al van kinds af aan een enorm invloedrijke rol in mijn leven en hij is iemand op wie ik altijd kan rekenen. Het beste advies dat hij me ooit gaf, is om altijd als eerste je hand uit te steken wanneer je iemand ontmoet. Door simpelweg wat enthousiasme te tonen, voelen de mensen zich meteen wat meer op hun gemak. Hij heeft in het verleden vaak opmerkingen gemaakt waarvan ik dacht dat ze ontzettend dom waren, maar die achteraf gezien dan toch heel nuttig bleken te zijn... en waar ik hem lang daarna nog uitgebreid voor bedankt heb! (lacht)

“Je tegenspeelster Lizzy Caplan vertelde ons dat je tijdens de opnames van ‘Now You See Me 2’ de smaak van Baccarat te pakken hebt gekregen.”
Radcliffe: “Ik ben tijdens de opnames in Macau echt bezeten geworden door het spel. Al zit ik gelukkig niet in het pokercircuit van Hollywood, ik vrees dat ik anders héél snel héél veel geld zou verliezen. Verder speel ik af en toe wat fantasy football en durf ik wel eens wat geld in te zetten op de hockey of de basketbal.”

“Je hebt nooit onder stoelen of banken gestoken dat je moeite had met het gebrek aan privacy. Hoe is het anno 2016 met je privacy gesteld?”
Radcliffe: “Ik vind mijn privacy nog steeds enorm belangrijk. Er zijn heel wat mensen die hun hele leven zomaar te grabbel gooien op social media, en dat kan ik gewoon echt niet begrijpen. Ik gaf op jonge leven mijn anonimiteit op en dat was niet altijd even gemakkelijk, vooral omdat iedereen plots alles wist over mij. Het heeft me doen beseffen dat kostbare tijd met vrienden en familie - buiten de schijnwerpers - van onschatbare waarde is voor mij.”

“Maar aan die bekendheid hou je natuurlijk ook een mooi salaris over. Waar geef je het liefst je geld aan uit?”
Radcliffe: “Goh, ik ga heel eerlijk zijn: ik ga eigenlijk niet zo heel graag op vakantie. Ik zit het liefst van allemaal gewoon thuis wanneer ik wat vrije tijd heb. Mijn zomervakanties breng ik ofwel in Londen ofwel in New York door, en nergens anders. Ik was onlangs in Australië voor het werk, waar ik heel eventjes naar het strand ben geweest. Viel dat even tegen! Ik was er na tien minuten al weg, want ik had echt geen zin om elke tien minuten opnieuw zonnemelk op te smeren. (lacht) Nee, relaxen op het strand zit er voor mij niet in.”

“Geen luxejachten of privéjets voor jou.”
Radcliffe: “Ik geef niet zo heel veel geld uit aan frivole dingen. Mijn ‘guilty pleasures’ zijn ijs en koekjes, dingen waar ik niet bepaald armer van word. (lacht) Ik heb een heel sobere en simpele smaak, dus ik ben zeker niet iemand die constant met geld ligt te smijten. Ik ben al blij dat ik een mooi appartement heb in Londen, maar ik heb geen behoefte om een heleboel flashy auto’s aan mijn collectie toe te voegen. Dure wagens hebben me - in tegenstelling tot 90 procent van de mannelijke bevolking - nooit iets gezegd.”

bron: hln.be
foto: HFPA

No comments:

Post a Comment

Rude or hate comments will be deleted. Same for commercial links.