David Holmes: The Boy Who Lived vanaf 16 november op HBO Max - Daniel J Radcliffe Holland

Archive

David Holmes: The Boy Who Lived vanaf 16 november op HBO Max

Je hebt waarschijnlijk mijn eerdere post (in het engels) al gelezen: Daniel is uitvoerend producent van de HBO-Original documentaire David Holmes: The Boy Who Lived over stuntman David Holmes die met hem samen werkte tijdens de opnames van Harry Potter. David raakte verlamd door een ernstig ongeluk in 2009 tijdens de opnames voor Harry Potter and the Deathly Hallows, in het Nederlands Harry Potter en de Relieken van de Dood. HBO Documentary Films produceert de documentaire in samenwerking met SKY, een Lightbox / Ripple Production.

De documentaire is vanaf 16 november te streamen op HBO Max. De wereld première is tijdens het DOC:NYC Festival op 13 november. De eerste screening zal worden opgevolgd met een Q&A met filmmakers en speciale gasten regisseur Dan Hartley, David Holmes zelf, editor Kevin Konak en Daniel Radcliffe als speciale gast.

Uit het persbericht, synopsis:

DAVID HOLMES: THE BOY WHO LIVED is een coming-of-age verhaal van stuntman David Holmes, een buitengewone tienergymnast uit Essex, Engeland, die wordt gekozen om Daniel Radcliffe's stuntdubbel te spelen in de eerste Harry Potter-film, wanneer Daniel net elf jaar is. Gedurende de volgende tien jaar vormen de twee een onlosmakelijke band, maar bij de voorlaatste film leidt een tragisch ongeluk op de set ertoe dat David verlamd raakt door een ernstig ruggenmergletsel, wat zijn wereld op zijn kop zet. Terwijl Daniel en zijn nauwste collega-stuntmannen zich inzetten om David en zijn familie te ondersteunen, is het Davids buitengewone geestelijke veerkracht die hun grootste bron van kracht en inspiratie wordt.

Met openhartige en persoonlijke beelden die in het afgelopen decennium zijn opgenomen, achter-de-schermen materiaal van Holmes zijn stuntwerk, beelden uit zijn huidige leven en intieme interviews met David, Daniel Radcliffe, vrienden, familie en voormalige crewleden, weerspiegelt de documentaire ook universele thema's zoals leven met tegenspoed, opgroeien, het vormen van identiteiten in een onzekere wereld en de banden die ons verenigen en sterker maken.


Geregisseerd door Dan Hartley
Geproduceerd door Simon Chinn, Jonathan Chinn, Vanessa Davies, Amy Stares
Uitvoerend geproduceerd door Daniel Radcliffe, David Holmes, Dan Hartley, Sue Latimer, Sarah Spahovic. Voor HBO: uitvoerend producenten Nancy Abraham, Lisa Heller, Tina Nguyen. Voor SKY: uitvoerend producent, Poppy Dixon.


bron/foto: HBO Max Nederland

No comments:

Post a Comment

Rude or hate comments will be deleted. Same for commercial links.