NCR handelsblad interview - Daniel J Radcliffe Holland

Archive

NCR handelsblad interview

NRC heeft een telefonisch interview afgenomen met Daniel in promotie van zijn nieuwe film Escape from Pretoria.

Over de film:
„Ik heb het scenario met zweet in mijn handen zitten lezen. Zeker naar het einde toe is het een kettingreactie van kleine en gedetailleerde suspensemomenten: een sleutel die valt, een sleutel breekt, een sleutel die niet past. Dus mijn belangrijkste vraag aan regisseur Francis Annan was wel: hoe gaan we dat allemaal spelen? Natuurlijk wordt veel daarvan verteld via de montage, via opeenvolgingen van close-ups.
„Ondertussen moet je mentaal de spanning vasthouden. Deze mannen hebben geen moment om te ontspannen: ’s nachts zijn ze aan het werk, en overdag zijn ze doodmoe, en mogen ze hun aandacht geen moment laten verslappen uit angst om betrapt te worden. Ik ben geen method actor of iemand met een heel nauw omschreven techniek, dus heb ook geen heel precies antwoord op hรณรฉ ik dat heb gedaan. Ik heb mezelf op de set veel afgesloten voor alles om me heen, en muziek helpt ook altijd om je in een bepaalde energie te brengen.”
Hoeverre is het gepast was om een apartheidsverhaal vanuit een wit perspectief te vertellen:
„Wat hielp was dat het geen ‘white saviour’-verhaal was, „geen twee witte gozers die even een einde aan de apartheid komen maken. En regisseur Annan had als persoon van kleur een bijzondere interesse in witte politieke gevangenen.

Bovendien gaat het ook om het verhaal van twee mannen met de moed om voor hun morele principes te staan. Dat is een verhaal dat altijd verteld moet worden.”
Lees meer op nrc.nl

No comments:

Post a Comment

Rude or hate comments will be deleted. Same for commercial links.