De Filmkrant interview met Daniel Radcliffe - Daniel J Radcliffe Holland

Archive

De Filmkrant interview met Daniel Radcliffe

De Filmkrant heeft een interview met Daniel gepubliceerd over Kill Your Darlings.
Lucien Carr had zelf misschien niet veel schrijftalent maar was wel de persoon die ervoor zorgde dat alle andere Beats begonnen met schrijven. Is wat Carr deed een beetje te vergelijken met het werk van een regisseur?
Radcliffe: "Ja, absoluut. Een goede regisseur duwt je in de juiste richting, alhoewel iedere acteur er zijn eigen methodes op nahoudt. John Krokidas vergelijkt het vaak met het koken van een zevengangendiner: je moet alle verschillende bereidingswijzen en kooktijden van de acteurs kunnen overzien om alles op tijd, gaar en warm op tafel te kunnen zetten. Sommige acteurs hebben constant feedback nodig, ikzelf ook. Toen ik klein was hadden alle regisseurs constant de neiging om tussen shots met feedback te komen. Dus nu, als ik niets hoor, denk ik al snel dat er iets mis is, alhoewel het vaker betekent dat alles eigenlijk prima ging. Wat zo interessant aan Carr was, is dat hij nooit een schrijver is geworden maar wel een fantastische redacteur van andermans werk. Hij had heel duidelijk het talent om mensen te inspireren en om het werk wat ze afleverden nog beter te maken. Maar zelf schreef hij niets, wat denk ik wel een probleem voor hem is geweest, qua ego. Wanneer Carr in de gevangenis tegen Allen zegt: 'Ze willen een schriftelijke verklaring', dan is dat voor hem natuurlijk verschrikkelijk — want hij is doodsbang zelf een pen op papier te zetten. Regisseurs doen daarentegen wel meer dan Carr deed; als ik aan John denk en hoe hij met de acteurs op de set werkte, dat was fantastisch. Zelfs mensen als Jennifer Jason Leigh (die Ginsbergs moeder speelt), die toch met heel veel grote regisseurs heeft samengewerkt, dachten volgens mij: die John weet echt waar 'ie mee bezig is. Ik zeg zelf altijd dat hij een diploma in 'mensenkunde' heeft want hij weet precies wat elke acteur nodig heeft, wat 'm op gang brengt of juist bang maakt."

Wat was dat voor u?
"Ik denk dat ik wel een beetje een probleem heb met de gedachte dat mensen denken dat ik gewoon mazzel heb gehad en dat ik er een beetje voor spek en bonen bijzit. Het is waar dat ik natuurlijk heel veel geluk heb gehad, maar ik wil ook zo hard werken dat iedereen zal denken dat ik het recht heb verdiend om te doen wat ik doe. Dat werkt heel motiverend. Op de set van Kill Your Darlings heb ik het over een heleboel specifieke emotionele dingen gehad met John waar ik hier, als je het niet erg vindt, verder niet op in zal gaan. Maar laten we zeggen dat ik hem een heleboel munitie heb gegeven die hij vervolgens tegen mij heeft kunnen gebruiken. En natuurlijk kwam hij altijd met precies de juiste dingen op de proppen voor de scènes die we aan het filmen waren."

Een soort manipulatie, maar met een artistiek doel?
"Precies. In een van de sleutelscènes laat Carr Allen alleen achter en barst Allen dan ook in huilen uit. Ook voor deze scène gebruikte Krokidas een trucje en dat was ook wel nodig, want diezelfde scène had ik tijdens de audities voor Carr denk ik al met wel acht verschillende acteurs gespeeld. Dane had 'm ook al verschillende keren moeten doen tijdens de audities. Dus toen het tijd was voor de opnames waren we best wel bang dat deze scène te geforceerd en routineus zou worden, wat natuurlijk funest is voor zo'n groot emotioneel moment. John wist hier wel iets op: hij heeft de hele crew de kamer uit gestuurd en mij toen apart genomen en gezegd dat ik maar één doel had, namelijk ervoor te zorgen dat Carr de kamer nooit zou verlaten. Daarna zei hij iets tegen Dane, ik weet nog steeds niet precies wat, en toen heeft hij ons de hele scène laten improviseren, zonder enig respect voor de tekst. In dertig seconden stonden we allebei keihard te janken. Zoiets is als acteur een fantastisch mooi moment. En het grappige was dat John heel snel de kamer uit moest rennen om de crew weer naar binnen te loodsen om alles te filmen."

bron: filmkrant.nl

No comments:

Post a comment

Rude or hate comments will be deleted. Same for commercial links.